Vijf musthaves die in de slaapkamer niet mogen ontbreken

Vrijdag 18 maart is het de Internationale Dag van de Slaap. Dit is het perfecte moment om niet alleen stil te staan bij je nachtrust, maar ook bij de plek waar je slaapt. Het geheim van een energieke en productieve dag zit immers in de nacht. Met deze vijf slaapkamertips van Swiss Sense, specialist op het gebied van slaapproducten, maak jij van jouw slaapkamer de fijnste plek in je huis.

Slaapkamertip 1: ondersteunend matras
Een fijne nachtrust begint bij de basis: het matras. Het item dat vaker weggestopt zit onder je beddengoed, bepaalt grotendeels hoe jij ligt. Het is belangrijk dat je slaapt op een matras dat past bij jouw lichaam, maar hoe vind je de goede match? Bij het kiezen van het juiste matras spelen allerlei factoren een rol, waaronder je lengte, gewicht, slaaphouding en het feit of je het snel warm of juist koud hebt. Heb je het perfecte matras gevonden, vergeet hem dan niet wat liefde en aandacht te geven. Stofzuig en keer ‘m regelmatig. Transpireer je veel? Laat je bed dan ‘s ochtends lekker openliggen.

Bedframe Balance Tender via Swiss Sense

Slaapkamertip 2: het juiste hoofdkussen
Ook een kussen dat afgestemd is op degene die erop slaapt, is belangrijk voor een uitgeslapen gevoel. Deze ondersteunt je nek en hoofd, zodat je nekspieren zich ’s nachts kunnen ontspannen. Een klein item met veel impact dus! De belangrijkste factor bij het bepalen van het beste hoofdkussen is je slaaphouding. Maar ook het feit of je het snel warm of koud hebt en het matras waarop je ligt spelen een rol. De keuze voor een goed hoofdkussen is dus heel persoonlijk. Bonustip: geef ‘m indien dat kan regelmatig een opfrisbeurt in bijvoorbeeld de wasmachine, zo ga je fris het voorjaar in!

Slaapkamertip 3: onder de dekens
Of je nou samen of alleen onder de wol kruipt, een dekbed is onmisbaar. Wanneer je dekbed bijvoorbeeld te warm of te koud is, verhindert dit een fijne nachtrust. Vooral voor vrouwen is de temperatuur in de slaapkamer een echte dealbreaker. Van hen heeft de helft (50%) de juiste temperatuur in de slaapkamer nodig om een nacht lekker te slapen, tegenover een op de drie mannen (36%)*. Een partnerdekbed kan de oplossing zijn: hierbij kies je allebei hoe warm of koel jouw kant van het dekbed moet zijn. Dit verbetert dus niet alleen de nachtrust, maar ook de sfeer in de slaapkamer.

Slaapkamertip 4: fijn beddengoed
Je brengt bijna een derde van je leven door in bed, dus ook onder je beddengoed. Fijn en stijlvol beddengoed is de investering dan ook meer dan waard. Denk aan bedtextiel passend bij elk seizoen. In de zomer wil je het vooral koel hebben en in de winter wil je verwarmd worden. Elk materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen. Flanellen bedtextiel houdt warmte goed vast en past zich onmiddellijk aan je lichaamstemperatuur aan. Linnen en katoenen dekbedovertrekken voelen juist koel aan in de zomer, maar houden in de winter de warmte goed vast. Daarnaast geef je de slaapkamer hiermee eenvoudig een sfeervolle uitstraling, zodat je hier graag wat extra uurtjes doorbrengt.

Slaapkamertip 5: de juiste geur
De slaapkamer is de plek waar je na een lange dag ontspant. Vermijd daarom dingen in de slaapkamer die je aan je vele to do’s doen herinneren, zoals de volle wasmand of je werklaptop. De juiste geur in de slaapkamer kan zorgen voor een rustgevende sfeer. Verwen jezelf daarom met heerlijke geurstokjes of creëer een romantische setting met een geurkaars. Geen fan van kaarsen in de slaapkamer? Kies dan voor een olie diffuser of spray kalmerende lavendel op je kussen. Hiermee creëer je in een handomdraai een fijne ambiance in de slaapkamer. Kortom: de perfecte ingrediënten om de dag rustig af te sluiten.

Slaap lekker!


1. Geurkaars Moments Summer Night 2. Geurstokjes Moments Forest Breeze 3. Interieurspray Moments Good Morning Sunshine 4. Olie Summer Night en Olie Diffuser All Moments

*Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Swiss Sense in februari 2020 onder 1.000 Nederlanders, representatief op geslacht, leeftijd en diploma.

Contact

Manager Marketingcommunications, Brand & Corporate PR
Martine Ansems

PR & Communications Advisors
Renée Rijken en Pauline Wooninck

E-mail: press@swisssense.com

Back to Newsroom