De allereerste Sleep Rave van Nederland brengt slaap en muziek samen voor een betere nachtrust

Een samenwerking van Samsung, dj-duo Mr. Belt & Wezol en kennispartner van Swiss Sense: Dr. Els van der Helm

Samsung Sleep Rave in samenwerking met Swiss Sense

In de week van Amsterdams grootste elektronische muziekfestival organiseerde Samsung de allereerste Sleep Rave in Nederland. In samenwerking met neurowetenschapper en slaapexpert Dr. Els van der Helm en dj-duo Mr. Belt & Wezol  streefde Samsung ernaar om te onderzoeken of Nederlandse jongeren hun slaapgewoonten kunnen verbeteren met behulp van muziek. Uit onderzoek blijkt namelijk dat één op de drie Gen Z-ers en Millennials in Nederland muziek gebruikt om in slaap te vallen. Tijdens de Samsung Sleep Rave in Amsterdam werden de slaappatronen van de deelnemers gemeten via de Samsung smartwacht terwijl ze luisterden naar een dj-set en in slaap vielen op een bed uit de collectie van Swiss Sense.

De officiële Sleep Rave Track

Neurowetenschapper en slaapexpert Dr. Els van der Helm en Mr. Belt & Wezol analyseerden de data van de smartwatch van alle deelnemers tijdens de Sleep Rave om een ultieme slaaptrack te ontwikkelen. Zo werd er gekeken naar de slaapscores, het moment van in slaapvallen, de slaapfasen en de slaapconsistentie om te bepalen welke delen van de dj-set hielpen om de slaap te verbeteren. Met name de combinatie van elektronische muziek met insectengeluiden bleek het meest effectief voor de deelnemers. Het resultaat van deze bevindingen: de officiële Sleep Rave Track. 

De 1.5 uur durende track is geproduceerd om iedereen aan een betere slaap te helpen en komt overeen met een normale slaapcyclus van inslapen, lichte slaap, diepe slaap en de REM-slaap. In een ideale nacht zou je de Sleep Rave Track zeker 5 keer kunnen beluisteren. 

Het belang van goed slapen

Swiss Sense heeft de ambitie om iedereen te helpen aan een goede nachtrust. Deze unieke samenwerking tussen Samsung, Dr. Els van der Helm, Mr. Belt & Wezol en Swiss Sense is een stap voorwaarts om mensen – en in het bijzonder jongeren – bewust te maken van het belang van goed slapen.

Samsung Sleep Rave in samenwerking met Swiss Sense

Contact

PR & Communications Swiss Sense
Renée Rijken
E-mail: press@swisssense.com

Back to Newsroom